°C
donderdag 19 september 2024

Dag van de mantelzorg groot succes

Dag van de mantelzorg
Dag van de mantelzorg

Op zaterdag 8 november werd de dag van de mantelzorg Hillegom en Lisse gehouden in het Fioretti College in Hillegom. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als dank voor al het werk wat zij verrichten. Mantelzorgers zijn mensen die langere tijd zorgen voor een chronisch zieke of iemand met een beperking. Het kan gaan om een partner, een oudere, een kind, buurman of vriend(in).

Ongeveer 80 mantelzorgers uit Lisse en Hillegom werden welkom geheten door de wethouder van Hillegom, de heer Roelfsema. Hij benadrukte het belang van mantelzorg en hoe belangrijk het werk van de mantelzorg is in de ondersteuning van iemand.

Na een heerlijke lunch sprak de wethouder van Lisse, de heer de Roon de mantelzorgers toe. Hij gaf uitleg over de vele veranderingen die de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) met zich mee gaat brengen en benadrukte het belang van de mantelzorgers daarin.

De dag van de mantelzorg werd afgesloten met Cabaret van Alaska. De twee heren van de cabaretgroep hadden hun programma geheel gewijd aan mantelzorg. Op hilarische wijze werden er verschillende onderwerpen belicht. Zo werd aan de hand van molentjes die draaiende gehouden moesten worden, uitgebeeld dat een mantelzorger een gezellige partner, een leuke moeder, een leuke vriendin, een actieve vrijwilliger op school van de kinderen moet zijn.

De telefoons mochten tijdens de voorstelling aan blijven, want een mantelzorger is altijd oproepbaar. De mantelzorgers hadden een heerlijk ontspannen middag. Aan het eind van de geslaagde middag gingen alle mantelzorger, met bloem als dank, tevreden weer naar huis.

Aankomende evenementen

Lees ook: