°C
donderdag 19 september 2024

Nieuwjaarsconcert Crescendo

Hillegom – Een nieuw jaar is pas echt begonnen als het ook muzikaal is ingeluid. Muziekvereniging Crescendo helpt hier een handje bij. Zondag 4 januari geven de harmonie en drumband een concert in Hotel/Restaurant Flora, Hoofdstraat 55 in Hillegom. Het concert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.

De slagwerkgoep en de harmonie wisselen elkaar af en spelen een zeer gevarieerd programma. Zij ontmoeten elkaar in de film- en marsmuziek. De slagwerkgroep trapt af met Rio van Ivo Wijmans, een goede manier om het jaar vrolijk te beginnen. Ook is er een arrangement met een Afrikaans tintje van Louis de Blieck, leider van de slagwerkgroep, te horen.

De harmonie heeft, onder leiding van dirigent Dirkjan de Boer, hard gewerkt. Zij laten klassieke muziek horen van J.S. Bach en swingende muziek uit de top40. Tussendoor is er typisch Franse en Ierse muziek te horen. Filmmuziek wordt ten gehore gebracht met als kers op de taart een ode aan Ennio Morricone.

Muziekvereniging Crescendo heeft een minder uitgebreide bezetting dan een aantal jaar geleden. Met dit concert laten zij horen dat er ook met een klein orkest op muzikaal gebied wat te behalen valt.

Wie een instrument bespeelt en ook het plezier van het samenspelen wil ervaren is welkom om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Ook mensen die nog geen instrument bespelen maar informatie willen inwinnen over de opleidingsmogelijkheden zijn welkom. De harmonie repeteert op maandag van 19.30 tot 21.30 uur en de drumband op donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in verenigingsgebouw De Drempel aan de Mgr. Van Leeuwenlaan 7.

Aankomende evenementen

Lees ook: