°C
donderdag 19 september 2024

Zomermuziekweek en Open Huis bij Hillegomse Muziekschool

De laatste week van de zomervakantie is het Zomermuziekweek op de Hillegomse Muziekschool. In deze week zijn er iedere dag workshops te volgen voor maar €3,00 per workshop!

Een aantal workshops zijn gericht op het kennismaken met het cursusaanbod en de verschillende muziekinstrumenten.  Vanaf september is het complete kindercursusprogramma vernieuwd en zal er een nieuwe docent aan de slag gaan, Jeroen Bijl. Tijdens de workshops in de zomermuziekweek kan worden kennis gemaakt met de nieuwe cursussen en met de nieuwe docent.  Op maandag 17 augustus is er van 11.00 tot 12.00 een workshop Muziek voor Kleuters voor kinderen van 4 en 5 jaar, op dinsdag 18 augustus van 11.00 tot 12.00 een workshop Muzikale Ontdekkingsreis voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en op woensdag 19 augustus van 11.00 tot 12.00 een workshop Instrumentencarrousel voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Voor iedereen die graag eens alle instrumenten in de muziekschool wil uitproberen is er op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 de workshop Probeer een Instrument. Daarnaast zijn er donderdag 20 augustus ook een aantal workshops speciaal voor muzikanten die alvast weer een beetje in de stemming willen komen voor het nieuwe seizoen.  Dit programma bestaat uit een workshop Music Games en Orkestinstuif voor kinderen vanaf 7 jaar met minimaal 1 jaar leservaring.  In de avond zijn er workshops Ademtechniek voor blazers en een instuif voor volwassenen.

Zaterdag 29 augustus is er van 13.00 tot 16.00 een Open Huis op de Hillegomse Muziekschool.  Tijdens deze middag is er van alles te doen in en om de muziekschool! Er is een informatiemarkt met informatie over het cursusaanbod van de muziekschool, de Hillegomse Harmonie Kapel, Crescendo, BSO Wonderland en Musicallin. Ook zal de Kindermuziekwinkel aanwezig zijn met een aanbod aan muziekinstrumenten voor kinderen.

Voor iedereen die graag eens een instrument wil komen uitproberen is er de mogelijkheid om onder leiding van één van de docenten een korte instructie- en probeersessie te volgen. Daarnaast zijn er de hele middag optredens leerlingen. Zij spelen op verschillende instrumenten, zodat je een indruk krijgt van alles wat de leerlingen leren op de muziekschool.

Meer informatie over de Zomermuziekweek en het Open Huis is te vinden op www.hillegomsemuziekschool.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: