°C
donderdag 19 september 2024

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds nu ook in Hillegom

In september zijn het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Hillegom van start gegaan. Deze fondsen geven kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage in de kosten voor sport en cultuur.

Op woensdag 30 september vond een bijeenkomst plaats om de start van de samenwerking te markeren tussen gemeente Hillegom, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en diverse welzijns- en onderwijsorganisaties. Wethouder Annechien Snuif bedankte de aanwezige organisaties voor hun bereidheid als intermediair op te treden. Zij sprak de wens uit dat de intermediairs veel kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben zullen bereiken.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds
Dankzij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds kunnen kinderen uit Hillegom in de leeftijd van 4 tot 18 jaar meedoen aan activiteiten op het gebied van sport of cultuur. Om voor een bijdrage uit één van de fondsen in aanmerking te komen, geldt voor ouders/verzorgers van het kind een inkomensgrens van 120% van het sociaal minimum. Met een bijdrage uit één van de fondsen kan een kind een jaar lang een activiteit naar keuze doen. De bijdragen zijn maximaal € 225,- voor sport of € 450,- voor cultuur. Dit bedrag kan bijvoorbeeld besteed worden aan het lidmaatschap van een sportclub, zwem-, muziek-, toneel- of dansles en daarbij horende materialen en kleding. De aanvraag verloopt via intermediairs, die zich hiervoor via de website van de fondsen kunnen aanmelden.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds? Ga dan naar www.jeugdsportfonds.nl, www.jeugdcultuurfonds.nl of bezoek het Lokaal Loket van de gemeente.

Aankomende evenementen

Lees ook: