°C
donderdag 19 september 2024

Hillegom past Starterslening aan

Hillegom – De gemeente Hillegom gaat de Starterslening inzetten om doorstroming van sociale huurwoningen naar betaalbare koopwoningen te stimuleren. Daarnaast wil de gemeente jonge starters niet ouder dan 35 jaar met een laag of middeninkomen helpen op de woningmarkt. Een Starterslening bedraagt maximaal € 30.000,-.

Maximaal tien per jaar
De verwachting is dat zowel in 2016 als in 2017 maximaal tien Startersleningen worden uitgegeven. Naast een beschikbaar gesteld bedrag, worden er ook eerder uitgegeven leningen afgelost. Hiermee kunnen steeds weer nieuwe leningen worden uitgegeven. Na drie jaar begint het aflossen van de lening. Meer informatie over de looptijd en het rentepercentage staat op www.SVn.nl.

Doorstroom
Deze leningen zijn deels voor Hillegommers die een sociale huurwoning achterlaten. Zo probeert de gemeente de doorstroom uit de sociale huursector te stimuleren. Naar verwachting zijn er ongeveer 30% ’scheefwoners’. Zij kunnen vaak net niet de overstap naar een koopwoning maken. Met de Starterslening hoopt de gemeente deze mensen net het duwtje in de rug te kunnen geven.

Starters
De lening is ook bedoeld voor starters met een leeftijdsgrens van 35 jaar en een laag of middeninkomen. Voor middeninkomens is het namelijk lastig om een woning te kopen. Zeker als starter. Het gaat om starters met een (gezamenlijk) inkomen dat niet hoger is dan de middeninkomensgrens. Dit jaar ligt die grens op € 44.360,-. De gemeente Hillegom vindt de huisvesting van deze jonge inwoners belangrijk en wil ze op deze manier op gang helpen op de woningmarkt.

Woonvisie
De veranderde Starterslening is een van de ambities uit de Woonvisie 2015-2019 die begin maart is vastgesteld. Per 1 mei kunnen er weer aanvragen voor een starterslening ingediend worden.

Aankomende evenementen

Lees ook: