°C
vrijdag 20 september 2024

Veelzorg krijgt staatnaam

Hillegom – Wonen in een verbouwde bollenschuur? Dat kan in Hillegom. Op het terrein van Kwekerij Veelzorg start binnenkort de verbouw van de bollenschuur naar vijf woningen. Het historische complex biedt straks ruimte aan totaal 18 woningen. Het college van B&W heeft vandaag vastgesteld dat dit complex de straatnaam Zanderijhof krijgt.

Zanderij
Samen met de “Vrienden van Oud Hillegom” is gekozen voor deze naam. De reden is dat de naam Zanderij veel voorkwam in de buurt van de kwekerij. De huidige Wilhelminalaan in Hillegom was vroeger de 1e Zanderij. Er is gekozen voor de naam Zanderijhof omdat er ruimtelijk gezien op deze locatie sprake is van een hof.

Woningen
Naast de bollenschuur worden de oude narcissenloods en garage met een knipoog naar het verleden helemaal in stijl omgetoverd tot woningen. Zowel bij de restauratie van de bestaande gebouwen als bij de uitwerking van de nieuwebouw fungeren de uitstraling en de voormalige functie als inspiratiebron. Daarnaast is aan de Stationsweg ruimte voor vier nieuwe woningen. De holkamer en het kantoor blijven in het huidige plan bestaan.

 

Aankomende evenementen

Lees ook: