°C
donderdag 19 september 2024

Symphoenix laat van zich horen

Hillegom – De muzikanten van Symphoenix zijn al een aantal weken druk aan het repeteren om een mooi programma te kunnen presenteren. Het feestelijke resultaat is te horen tijdens het koffieconcert in het Fioretticollege tijdens Koningsdag. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op donderdag 4 mei spelen zij een stemmig maar sfeervol programma in de Maartenskerk. Beide concerten worden gegeven op uitnodiging van het Oranje Comité.

Symphoenix bestaat uit enthousiaste muzikanten die sinds 2010 een groep vormt. De wens van de muzikanten was het spelen van mooie symfonische muziek. In Rob Draijer vonden zij een dirigent en arrangeur met hetzelfde idee. Draijer arrangeert bestaande werken zodat alle muzikale lijnen van het muziekstuk tot zijn recht komen en de muziek voor iedere muzikant interessant is om te spelen en alle muzikale lijnen van het muziekstuk tot uiting komen.

Het repertoire is zeer uitgebreid en gevarieerd. Klassiek, film, populair, jazzy of symfonische muziek; er is voor ieder wat wils. De muzikanten zijn allemaal gevorderd en hebben er plezier in om met elkaar muziek te maken en zoeken met elkaar steeds weer de uitdaging om mooi resultaat neer te zetten.

Jubileum
In 2019 gaf Symphoenix een concert in De Philharmonie in Haarlem, een sprankelend concert dat door het publiek zeer gewaardeerd werd. Voor het 10- jarig jubileum in 2020 stond ook een spektakel op stapel. Corona gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat zelfs het repeteren op een laag pitje kwam te staan. Inmiddels worden de repetities iedere woensdagavond weer met het ouderwetse regelmaat gehouden en kan er vooruitgekeken worden naar mooie muzikale momenten.

Tijdens Koningsdag is zo’n mooi muzikaal moment. Dan geeft Symphoenix een koffieconcert in de zaal van het Fioretticollege aan de Van den Endelaan in Hillegom. Het concert begint om 11.00 uur en Burgermeester Van Erk is aanwezig om met elkaar met een glas oranjebitter te proosten op de Koning. Een week later, donderdag 4 mei, is er nog een muzikaal samenzijn. Dan luistert Symphoenix traditiegetrouw de herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk sfeervol op. Deze bijeenkomst start om 19.00 uur. Aanwezigen kunnen aansluitend achter de stille trom richting het Molenduin om daar de twee minuten stilte in acht te nemen.

Muzikanten
Muzikanten die graag willen aansluiten bij Symphoenix zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Op de website: www.symphoenix.nl is meer informatie te vinden. Bij de diverse instrumentgroepen is er zeker interesse naar versterking. Wie het leuk vindt kan vrijblijvend een aantal repetities meespelen om zo de sfeer te proeven.

Aankomende evenementen

Lees ook: