°C
donderdag 19 september 2024

Dagprogramma Samen Ouder zoekt vrijwilligers


Hillegom – Het dagprogramma Samen Ouder vindt iedere dinsdag en donderdag plaats in Plein28, van 10.00 tot 16.00 uur. Het programma biedt, onder begeleiding van een activiteitenbegeleidster en met ondersteuning van vrijwilligers, verschillende leuke activiteiten aan. Samen Ouder is voor zelfstandig wonende inwoners van Hillegom met een sociale indicatie, zoals eenzaamheid of verlichting van een mantelzorger thuis. Naast het bieden van gezelligheid, activering en dagstructuur, is het voor de deelnemers ook wekelijks een mooie dag om naar uit te kijken.

Sport & spel en themadagen
De dinsdag of donderdag begint met een gezamenlijk koffie- of theemoment waarbij de deelnemers de kans krijgen om onderwerpen te bespreken die hen bezighouden. Daarna is er veel ruimte voor creativiteit, spelletjes, sport en beweging. Halverwege de dag maken de deelnemers, met een vrijwilliger, samen de lunch klaar. Ook zijn er speciale themadagen, zoals bijvoorbeeld Koningsdag. Op deze dagen zijn er allerlei activiteiten te doen rondom het thema.

Vrijwilligers gezocht
Het dagprogramma is momenteel op zoek naar vrijwilligers die beschikbaar zijn op dinsdag en kunnen helpen bij de ondersteuning van de activiteitenbegeleidster. Dit kan ook eventueel voor een paar uurtjes zijn. Heb je interesse in dit gezellige vrijwilligerswerk, of vragen? Neem dan contact op met Bertine Westerhoven van Welzijnskompas, b.westerhoven@welzijnskompas.nl of bel met (0252) 757100. Samen Ouder is een samenwerking tussen HOZO en Welzijnskompas.

Aankomende evenementen

Lees ook: