°C
maandag 16 september 2024

Kamp Daltonschool Hillegom

Van 22 mei tot 25 mei was groep 8 op kamp geweest. Ze vertrokken rond 10:15. Meester Luke  reed voorop en juf Catherine sloot de rij. Onderweg  waren er verschillende activiteiten. Na een halfuurtje fietsen gingen ze in Nieuw-Vennep jumpen. Daarbij waren 2 meiden lichtelijk gewond geraakt. We hebben ongeveer 1 uur gejumpt. En na 45 minuten fietsen waren we dicht bij de kamplocatie. Maar daarvoor hadden we nog een activiteit. In Nieuwkoop was er een techniekhuis. Daar hebben we allerlei verschillende proefjes gedaan.  We kregen koekjes en limonade. Toen zijn we naar de kamplocatie gegaan. Eenmaal aangekomen hadden we ons bed opgemaakt, de kamers gekozen en waren de jongens naar het meertje gerend. De meiden bleven droog aan de kant kijken. Daarna zette de juf een waterslide op en toen deed iedereen mee.

Daarna hadden we pannenkoeken gegeten en een spel gespeeld. Het ladderspel en levend kwartet: Iedereen had een knijpertje en die hing ergens. Daarna moest je iemand uitdagen. Als je won mocht je van plek wisselen met diegene. Na afloop was er ijs voor iedereen. Er werd een uurtje door de gangen gerend en daarna sliep (bijna) iedereen. Om 07:15 in de ochtend waren de meesten zomaar wakker. Niemand wist waardoor. Op de eerste dag was het meeste snoep al op. De volgende dag waren er nog 2 activiteiten om te doen. Eerst gingen we waterskiën. Je moest een wetsuit aan want het water was koud. Bij sommige kinderen lukte dat meteen. Michiel en Gareba hadden na 4 keer al een heel rondje. Anderen kwamen ook tot de helft. Leuk was dat de moeder van Jeremy ook ging proberen. 5 meiden vonden er na 1 keer proberen geen bal aan. Na het waterskiën kregen we patat en een snack. En terwijl de juffen nog aan het eten waren, konden we nog in het parkje spelen. Daarna gingen we door naar een klimpark. Dat was erg leuk maar voor de meesten ook eng. Er was een parkour 1, 2 en 3. Parkour 1 was gewoon een normale  parkour maar dan op een hoogte 6 meter. Parkour 2 was wel wat enger en er wiebelde veel. Gelukkig had je een katrol. Dat was een soort touw met wieltjes eraan, die maakte je vast aan het parkour en dan had je een soort pak en kon je ziplinen. Parkour 3 was nog enger en zat aan de andere kant van het park. Daardoor had je wel een lange zipline. Na ongeveer 2 uurtjes gingen we terug naar de kamplocatie.

Daarna gingen we barbecueën en kwamen alle juffen en meesters. Na het eten was er een spel met teams. Je moest 4 teams creëren met leerkrachten en kinderen. Er waren verschillende rondes met spellen. Het eerste spel was Levend Mastermind. Daarbij kon niemand de kleurcode raden. 1 groepje had het net na de tijd. Daarna werd het letter spel gespeeld. Je kreeg een letter op je rug en je buik en dan moet je woorden raden en die maken met je groepje. Het spreekwoordenspel was wel lastig. Daarbij moest je spreekwoorden uitbeelden. En voordat alle juffen weggingen, mochten ze nog een preview van een liedje van de musical. Daarna begon de bonte avond. 2 meiden hadden een popquiz met vlaggen bedacht en er werd eerste letter, laatste letter. Iemand ging in de avond naar huis door heimwee. Daarna ging iedereen slapen. De volgende dag werd ontbeten, een potje gevoetbald en daarna gingen we weg. 11:30 kwamen ze aan op school. Ze mochten meteen naar huis lekker slapen!!

Aankomende evenementen

Lees ook: