°C
maandag 16 september 2024

Juf Ied stopt met typeles

Hillegom – Na ruim 45 jaar stopt Ied van Lierop met het geven van typeles. Hoeveel Hillegommers hebben de afgelopen decennia niet blind leren typen van juf Ied? Op donderdag 29 juni jl. werden de laatste type-examens afgenomen onder leiding van de 65-jarige Hillegomse die nu van haar welverdiende pensioen gaat genieten.

Van Lierop Typen en Steno aan de Van den Endelaan was halverwege de vorige eeuw een begrip in Hillegom. In de avonduren konden (jong)volwassen zich bekwamen in het leren ‘schrijven’ met een schrijfmachine. Met de jaren werden schrijfmachines vervangen door elektrische typemachines en Ied haar ouders maakten plaats voor hun dochter. Na vele jaren van lesgeven aan de Van den Endelaan werd het pand uiteindelijk verkocht en ontstond Ied van Lierop Typen. Met de komst van de laptop, een nieuw kindvriendelijk lesboek en een nieuwe doelgroep, werden de lessen voortgezet op verschillende Hillegomse basisscholen. Ied heeft dan ook vele generaties in het typelokaal gehad en kent hierdoor vele Hillegomse gezichten. Dit viel haar kleinzoon ook laatst op toen hij met oma boodschappen deed in Hillegom: “Oma hoeveel vrienden heb jij wel niet?” 

De vraag is natuurlijk of Ied écht met pensioen gaat? Want de typelessen mogen dan misschien stoppen, de musicaljuf van de Johannesschool en dirigente van de koren Himonos en Eigenwijs denkt voorlopig nog niet aan stoppen! 

Aankomende evenementen

Lees ook: