°C
donderdag 19 september 2024

Bouw De Witte Tulp start in augustus

Hillegom – De bouw van de nieuwbouwwijk ‘De Witte Tulp’ in Hillegom gaat definitief door. Recent is het bestemmingsplan en omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Dit betekent dat Van Rhijn Bouw in augustus kan starten met de bouw van 115 woningen. 

Een aantal jaar geleden presenteerde Van Rhijn Projectontwikkeling BV uit Katwijk de eerste plannen voor een compleet nieuwe Hillegomse woonwijk. De Witte Tulp wordt een moderne woonwijk met verschillende woningtypes. Het plan bestaat uit 24 eengezinswoningen, een vrijstaande woning, 10 twee-onder-één-kapwoningen, 20 beneden-bovenwoningen (zogenaamde BEBO’s), 4 luxe penthouses en diverse types appartementen, waaronder 32 voor de sociale huur. Een doordachte mix van koop- en sociale huur. Uiteraard gasloos maar ook duurzaam en zeer energiezuinig ingestoken met grotendeels energieneutrale woningen (label A++++).  

Kleurrijk en gevarieerd wonen in hartje bollenstreekOntdek de nieuwbouwwijk ‘De Witte Tulp’.

De Witte Tulp wordt een gevarieerde buurt met een dorpse schaal. De wijk ligt aan het open bollengebied naast het lint van de 1e Loosterweg en Stationsweg en is goed bereikbaar door onder meer een NS-station op loopafstand. De Hollandse architectuur is traditioneel en eigentijds te noemen. Woningen hebben achter- of zijtuinen aan de zanderijsloten en een gunstige zonligging. Een aantrekkelijk uitzicht over  de uitgestrekte bollenvelden of denk eens aan de Amsterdamse Waterleidingsduinen op steenworp afstand. 

Nog een paar woningen te koop

Bijna alle woningen zijn inmiddels verkocht. Er zijn van de vrije sectorwoningen in ‘De Witte Tulp’ nog enkele woningen te koop, waaronder eengezinswoningen met een beukmaat van 6,30 meter, een paar royale twee-onder-één-kapwoningen en appartementen. Op www.wonenindewittetulp.nl vindt u alle informatie over deze woningen. Veel gelukkige toekomstige bewoners kijken enthousiast uit naar de start bouw in  augustus. 

Aankomende evenementen

Lees ook: