°C
donderdag 19 september 2024

Kleurenpracht: Kunstexpositie vol bollenvelden

Hillegom – In de bibliotheek van Hillegom wordt de expositie “Kleurenpracht” gehouden, waarbij kunstenaars op diverse manieren de schoonheid van bollenvelden uitbeelden. Elk kunstwerk draagt een unieke interpretatie van het thema, met een grote diversiteit aan stijlen en materialen, van foto’s en dot art tot acrylverf en collage.

De tentoonstelling toont een variatie aan kleuren. Meggie Plat’s schilderijen van tulpen spatten van het doek af met hun felle tinten, terwijl Siona Snel kiest voor pastelkleuren om een sfeervolle ambiance te creëren. Traditionelere werken, zoals Leni Kuper’s realistische foto van een bollenveld en Annet van Gerven’s herkenbare schilderijen van de bollenvelden bij Dever, zijn ook te bewonderen.

Jos den Hartogh hanteert een “Naïef Realistische” stijl, momenteel populair in verschillende musea. Ellen Gozeling wekt nieuwsgierigheid met haar puntjes, die verwijzen naar de stad Amsterdam en haar tulpenvelden dus eigenlijk als een stad afbeelden.

De kunstenaars van “Paspartoe”, Andries de Graaf, Saskia Zoet en Babette Zandbergen, hebben kleurrijk werk ingeleverd, waarbij opvalt dat schilderijen niet altijd recht hoeven te hangen. Net zoals bollenvelden niet altijd rechthoekig zijn.

Bezoekers kunnen de expositie “Kleurenpracht in Hillegom” bewonderen tot en met 29 augustus tijdens de openingstijden van bibliotheek Hillegom, gelegen aan de Sportlaan 1 in Hillegom.

Aankomende evenementen

Lees ook: