°C
donderdag 19 september 2024

Meerlandenfonds verplaatst naar voorjaar

Hillegom – Op 1 oktober opende Meerlanden de afgelopen 15 jaar steevast de inschrijvingsperiode voor een aanvraag voor een mooi geldbedrag uit het Meerlandenfonds. Met daaropvolgende een feestelijke uitreiking van cheques in december. Hiermee ondersteunt Meerlanden al die jaren verenigingen en goede doelen uit haar verzorgingsgebied. Dit blijft zo. Want de kwaliteit van onze samenleving heeft veel profijt van al die initiatieven van vrijwilligers. En daarom ondersteunt Meerlanden hen graag!

Maar de ondersteuning zal met ingang van dit jaar op een ander moment in het jaar gebeuren. Dit jaar gaat daarom niet op 1 oktober de inschrijfprocedure voor het Meerlandenfonds van start. Hoewel december bij uitstek een maand van liefdadigheid is, is Meerlanden tot de conclusie gekomen dat een uitreiking in de maand december niet altijd gunstig is: veel verenigingen zijn die periode tijdelijk gesloten voor de winterstop, vrijwilligers van goede doelen zijn die maand al extra druk en dat maakt het in ontvangst komen nemen van een cheque vaak passen en meten en dit geldt ook voor de wethouders die de cheques uitreiken en daarbij al die mooie verhalen van vrijwilligers naar boven toveren.

Alles bij elkaar genoeg reden om op zoek te gaan naar een goed moment in het voorjaar. Te beginnen met 2024. Dit jaar zal de inschrijfronde voor het Meerlandenfonds dus niet op 1 oktober opengaan. De inschrijfmaand verplaatst hiermee namelijk ook. Houd de mediakanalen van Meerlanden in de gaten voor nieuws over de nieuwe datum en maand voor de inschrijving. Want Meerlanden blijft graag ondersteunen vanuit het Meerlandenfonds!

Aankomende evenementen

Lees ook: