°C
donderdag 19 september 2024

Scouting Hyllenkem trekt erop uit

Hillegom – Zondag 24 september is Scouting Hyllenkem op de belt de natuur in getrokken. In de scoutsbelofte staat de regel “een scout zorgt goed voor de natuur”, en daarom hebben zij, samen met Hillegom schoon, het initiatief genomen om de Belt op te gaan. Hier zijn de kinderen, gewapend met vuilniszakken en grijpers, onder bosjes, in struiken en langs de slootkant al het zwerfafval gaan verzamelen. In totaal hebben zij 16 kilo materiaal verzameld wat niet thuishoort in de natuur.

Alle speltakken en leiding deden mee, de bevers, de welpen, de scouts en de explorers. Want “alles wat de bevers doen, doen we samen”, zoals de belofte luidt. In de scoutsbelofte staat nog een regel. “Scouts gaan er samen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken”. Dat hebben de kinderen van Scouting Hyllenkem zeker gedaan!

Vind u dit ook een mooi initiatief? En wilt u helpen om Hillegom een mooie gemeente te maken? Meldt u dan bij aan als leiding! Voor meer informatie, kunt u bellen met 06-10271393 of een mailtje sturen naar info@hyllenkem.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: