°C
maandag 16 september 2024

Klanten Voedselbank Hillegom krijgen cadeaubon

Hillegom – Deze week vinden klanten van de Voedselbank Hillegom een HLT-cadeaubon in hun voedselpakket. Het is een gebaar van de gemeente Hillegom in het kader van Wereldarmoededag, die jaarlijks op 17 oktober plaatsvindt.

Steuntje in de rug

Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms zelfs zo erg dat zij een beroep moeten doen op de Voedselbank. Met de cadeaubonactie wil de gemeente deze mensen een steuntje in de rug geven. De bonnen zijn afkomstig van de samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vandaar de naam HLT-bon. Ze kunnen in alle drie de gemeenten gebruikt worden bij aangesloten winkeliers.
Wethouder Jan van Rijn: ‘Ik vind het zo schrijnend dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen. Zelfs mensen met een baan kunnen vandaag de dag in de financiële problemen komen. Ik ben me ervan bewust dat deze cadeaubon hun problemen niet oplost, maar ik vind het wel belangrijk dat we als gemeente laten merken dat we oog hebben voor deze groep.’

Gratis regelingen voor mensen met laag inkomen

In Hillegom zijn allerlei regelingen voor mensen met een laag inkomen, bedoeld om hen te ondersteunen. Zij kunnen gratis van deze regelingen gebruikmaken. Voorbeelden zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur waarmee kinderen van 4 t/m 17 jaar gratis kunnen sporten of bijvoorbeeld muziekles kunnen volgen. Via Stichting Leergeld kunnen ouders met een laag inkomen voor hun kind(eren) gratis schoolspullen aanvragen of bijvoorbeeld een laptop of fiets. Voor volwassenen is er onder andere het Noodfonds, waarvan iemand in een schrijnende situatie gebruik kan maken. Een compleet overzicht van de regelingen staat in de folder over het minimabeleid Hillegom op de website van de ISD, www.isdbollenstreek.nl.

De Papierwinkel helpt

Wie samen met een deskundige wil kijken op welke regelingen hij of zij recht heeft, kan terecht bij de Papierwinkel. De Papierwinkel is elke dinsdag in de bibliotheek in Hillegom, tussen 15.00 en 17.00 uur. Langskomen kan op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch via 0252 415782.

Aankomende evenementen

Lees ook: