°C
maandag 16 september 2024

Hangkouserieën afl. 92 deze week gepubliceerd

Hillegom – Deze week wordt het oktobernummer van Hangkouserieën gepubliceerd. De 32 fullcolour pagina’s van het donateurstijdschrift van Stichting Vrienden van Oud Hillegom staan ook deze aflevering weer vol met historische artikelen en met nieuws vanuit de stichting.

De coverstory van deze aflevering is het eerste deel van een serie over Gerard Leembruggen die met zijn gezin op ’t Hof van Hillegom woonde en daar zijn sporen achterliet. Alphons Maas schreef over deze kunstenaar en kunstverzamelaar naar wie in Hillegom een straat is vernoemd. Piet Maat schreef een artikel over een historisch Verkade-plaatjesboek waarin Hillegom werd getoond en Marca Bultink doet uit de doeken hoe de Bartenbrug bij de Hillegomse Margrietenlaan niet de Margrietenbrug is. Verder ruimte voor aankondigingen van Vrienden-evenementen zoals de Nachtwandeling van 28 oktober, de Vriendenavond van 10 november en over de Verhalentafels die nog tot en met 13 november wekelijks in de Hillegomse bibliotheek worden gehouden.

Alle activiteiten van de Vrienden van Oud Hillegom worden door vrijwillige handen vervuld en de redactie van Hangkouserieën is daar geen uitzondering op. Driemaal per jaar ontvangen donateurs van de stichting het tijdschrift als onderdeel van hun donateurschap. Hillegommers zijn al voor € 8,50 een jaar lang donateur (buiten Hillegom € 16,00 en buiten Nederland € 22,50 i.v.m. portokosten). Losse nummers van Hangkouserieën zijn ook te koop bij The ReadShop Hillegom.

Lees meer over de Vrienden-activiteiten op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: