°C
maandag 16 september 2024

Bouw gestart van 115 woningen De Witte Tulp

Hillegom – Aan de 1e Loosterweg, op loopafstand van het treinstation, ontstaat een nieuwe wijk met verschillende type woningen, zowel koop als huur, in verschillende prijsklassen. De woningen zijn gasloos en worden gebouwd volgens de meest actuele duurzaamheidseisen.

Om de start van de bouw van 115 woningen van project De Witte Tulp in te luiden, onthulden wethouder Karin Hoekstra en directeur Jaap van Rhijn van Van Rhijn Bouw BV een insectenhotel. Dit is door de ontwikkelaar cadeau gegeven aan alle bewoners van de nieuwe wijk. Het insectenhotel krijgt een geschikte plek in het nieuwbouwplan.  

Eerste fase
De Witte Tulp bestaat uit eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, een vrijstaande woning, beneden-bovenwoningen en verschillende typen appartementen. In de eerste fase worden 104 woningen gebouwd. Onderdeel hiervan zijn 32 sociale huurappartementen voor Woonstichting Stek en 20 goedkope koopwoningen met een prijs onder de € 300.000. De twee-onder-één-kapwoningen en de vrijstaande woning aan de 1e Loosterweg volgen in een later stadium. Directeur Jaap van Rhijn van Van Rhijn Bouw BV kijkt uit naar het resultaat: “Hier woon je als het ware in de luwte van de Randstad. Rust, ruimte en in het voorjaar en de zomer een volop bloeiende achtertuin.”

Groeiende vraag
Ook wethouder Karin Hoekstra is blij met het project: “De gemeente Hillegom zet zich in om te zorgen dat inwoners fijn wonen in onze gemeente. Door de verplaatsing van het transportbedrijf De Wit ontstond er ruimte om nieuwe woningen te bouwen. De gemeente streeft hierbij naar zowel koop- als huurwoningen, klein en groot, geschikt voor starters, gezinnen of senioren. Bij de bouw van een nieuwe wijk is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werken we met oog voor de toekomst aan Heerlijk Hillegom.”

Bestuurder van Stek, Joke van den Berg, vult aan: “De ligging zo dicht bij het station maakt het voor veel mensen interessant om hier te wonen. Daarom hebben wij graag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op deze plek ook sociale huurwoningen te realiseren.”

Nog enkele te koop
Er is nog maar een aantal woningen van de Witte Tulp te koop. Meer informatie is te vinden via: www.wonenindewittetulp.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: