°C
maandag 16 september 2024

De gemeenteraad op bezoek bij het Fioretti college en een nieuwe ondernemer in Hillegom

Hillegom – De gemeenteraad gaat twee keer per jaar op werkbezoek bij maatschappelijke instellingen, bedrijven of een school in Hillegom. Op vrijdag 17 november bracht de raad een bezoek aan het Fioretti College en aan een nieuwe ondernemer: Kimman, verkoper van luxe auto’s.

Fioretti-college
Diana Uemura is de nieuwe directeur van het Fioretti college. Raadsleden en het college van de gemeente Hillegom wilden graag met haar kennismaken én met de adjunct-directeur Dennis Kortekaas. In de behandeling van de gemeentelijke begroting zijn de verschillende vraagstukken rondom jongeren belangrijke onderwerpen voor 2024.

Naast de kennismaking en een rondleiding hebben zij de volgende onderwerpen besproken: Sterker Techniek Onderwijs (STO) op het VMBO, zorgen over overlast, armoede, een goede samenwerking met Nexus en uitvalvrije doorstroom naar het MBO.

Techniek in de praktijk
Na het bezoek aan het Fioretti College stapte iedereen op de fiets om door te gaan naar Kimman. Sinds een jaar zit dit familiebedrijf aan de Haarlemmerstraat in Hillegom waar ooit het Fordmuseum zat. Vader en zoon Kimman hebben samen met hun collega’s een uitgebreide rondleiding gegeven. Zij vertelden over het familiebedrijf, dat Kimman ooit begon met koetsen in Haarlem en waarom zij inmiddels naar Hillegom zijn verhuisd en een indrukwekkende verbouwing achter de rug hebben. Ook werd er meer verteld over stageplaatsen en de eigen technische opleidingen die het bedrijf aanbiedt aan hun werknemers. De raadsleden vonden het een inspirerend werkbezoek en belangrijk om kennis te maken met deze nieuwe Hillegomse ondernemer.

Aankomende evenementen

Lees ook: