°C
donderdag 19 september 2024

Nieuwe opleidingsmogelijkheden binnen ouderenzorg

Hillegom – In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag naar nieuwe opleidingsmogelijkheden om de juiste zorg voor onze ouderen te blijven bieden. Op maandag 27 november is daarom getekend voor een nieuwe gezamenlijke regionale aanpak. Een jaar van voorbereiding ging vooraf aan een opleidingstraject om nieuwe collega’s te verwelkomen en ruimte te geven om te ontwikkelen.

Vanaf begin 2024 zijn nieuwe veel nieuwe collega’s welkom in de zorg. Met een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties. Zij-instromers maar ook huidige medewerkers die willen doorscholen, worden binnen twee tot negen maanden omgeschoold op verschillende zorgniveaus.

Men neemt een hele stap om naar een andere baan in de zorg over te stappen, daarvoor is begeleiding en inwerken in het nieuwe beroep belangrijk. Ook als men zin heeft om verder te studeren worden daar mogelijkheden voor geboden. Binnen het project staat dan ook een regionaal team klaar om de zij-instromers op te leiden en te begeleiden.

Op de foto staan Susan Castelein (opleidingsadviseur Wijdezorg), Daniëlle van Veen (bestuurder HOZO), Marieke Eradus (HR-manager Activite), John Wesselman (opleidingsadviseur ROC Mondriaan – Menskracht), Henny Roos (bestuurder Groot Hoogwaak), Margriet Pool- van Vliet (schooldirecteur Zorg, Onderwijs en Welzijn van ROC Mondriaan). De projectleider van de zorgexpeditie, Carla Stam was hierbij ook aanwezig.

Aankomende evenementen

Lees ook: