°C
donderdag 19 september 2024

Spectaculaire aanhouding schooldirecteur bij Sinterklaas

Hilegom – Dinsdag 5 december: wat een fantastische dag voor de kinderen en leerkrachten van basisschool van de Fontein in Hillegom! Het begon ’s morgens een beetje spannend met de ‘aanhouding’ van de nieuwe directeur Walter door een aangesneld politiebusje met bijzondere gasten. Jawel, Sinterklaas en zijn Pieten.

Meester Walter was voor de school tegen het verkeer ingereden én had veel te harde muziek aan. Hij had haast om een stekker te halen voor de geluidsinstallatie, maar dat mag natuurlijk niet. Hij werd streng toegesproken door Sinterklaas en de wijkagent. Gelukkig liep het met een sisser af en kon meester Walter zijn dag op school vervolgen.

Aansluitend werden er feestelijk Sinterklaasliedjes gezongen op het plein en werden de kinderen toegesproken door Sinterklaas. Vervolgens brachten de Sint en maar liefst vijf Pieten een bezoek in de groepen. De pepernoten vlogen in het rond. Er was ook voor ieder kind een leuk cadeautje. Sinterklaas en zijn pieten genoten zichtbaar van de ingestudeerde acts, kunstjes, tekeningen enzovoorts.

Ook de groepen 5 t/m 8 werden niet vergeten, zij deden surprises in de klas en eind van de ochtend kwamen de kinderen bij elkaar om enkele grote gemeenschappelijke cadeaus te ontvangen. Meester Walter ontving voor de school een nieuwe geluidsbox zodat hij volgende keer geen stekkers meer hoeft te zoeken. De microfoon werd direct uitgetest! Samen met de kinderen werd er gedanst en werden de Sinterklaasliedjes uit volle borst door de school gezongen!

’s Middags werden de kinderen uit de verschillende groepen ‘gehusseld’ en speelde jong en oud leuk samen. Mede dankzij de inzet van de OR werd het een onvergetelijke dag. Het borrelt en bruist op basisschool de Fontein!

Aankomende evenementen

Lees ook: