°C
donderdag 19 september 2024

Twee Hillegommers strijden voor regionale persoon van het jaar 2023

Hillegom – De Hillegommers Gerard Brom en Ferdy van Breenen maken kans om Persoon van het jaar 2023 te worden. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het Haarlems Dagblad. Naast Brom en Van Breenen maken nog acht andere streekgenoten kans om deze titel te krijgen. Stemmen kan nog tot zondagavond 13 januari 23.59 uur: Stemmen Persoon van het jaar.

Foto Haarlems Dagblad – Foto United Photos/Toussaint Kluiters & Paul Vreeker

Gerard Brom
Brom is genomineerd omdat hij de voortrekker is van de realisatie en onderhoud van het Julianapark in Hillegom. Dit park is een echt burgerinitiatief en deze plek was zonder de inzet en enthousiasme buurtbewoners bebouwd. Zet hij zich in voor openbare sporttoestellen. Verder is hij voorzitter bij het volkstuinencomplex De Oude Beek. Waar hij bijvoorbeeld heeft meegeholpen voor de komst van een voedselbos en nog veertig extra tuintjes.

Ferdy van Breenen
In het schuurtje in zijn achtertuin maakt hij in zijn vrije uren vrijwel dagelijks mooie dingen van oud hout dat op de nominatie staat vershredderd te worden of in de open haard te belanden. Kaarsenstandaards, vogelhuisjes, wierookhouders, meditatiebankjes en minibiebs bijvoorbeeld. Maar vooral borrel- annex snijplanken die hij zelf ’plenken’ noemt. En houten hartjes, heel veel houten hartjes. De meeste van zijn creaties hangt geeft hij weg door ze stiekem bij mensen aan de deur te hangen. Dit doet hij bij iedereen waarvan hij vindt dat ze een steuntje kunnen gebruiken of een cadeautje verdienen.

Stemmen
Stemmen kan nog tot zondagavond 13 januari 23.59 uur: Stemmen Persoon van het jaar. Op vrijdag 19 januari wordt de uitslag in het Badhuis in Haarlem bekend gemaakt.

Aankomende evenementen

Lees ook: