°C
zondag 08 september 2024

Concert Vocaal Ensemble Hillegom

Hillegom – Op zondagmiddag 14 januari gaf het Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) haar concert met muziek over Rust en Vrede. Voor de eerste keer in samenwerking met COK Hallelujah uit Katwijk.

VEH vertolkte eerst a capella twee liederen van Rheinberger en Trotta. Daarna volgde het programma wat synchroon onder leiding van dirigent Marcel den Dulk was ingestudeerd, zowel in Katwijk als in Hillegom. Eerst delen uit de Petite Messe Solenelle van G. Rossini en Psalm 42 van F. Mendelssohn. Daarna werd het requiem van J. Rutter in zijn geheel uitgevoerd. De solopartijen werden vertolkt door de Oekraïense sopraan Nataliia Cioban. Dirigent den Dulk dirigeerde niet alleen het koor en ensemble, maar bespeelde ook de pauken, die de muziek van Rutter extra mysterieus maakte. Over multitasking gesproken…..

Ademloos luisterden de ongeveer 140 bezoekers, die deze middag de winterse kou hadden getrotseerd, om in de Maartenskerk met haar prachtige akoestiek, van deze muziek te genieten.

En genieten, dat deed niet alleen het publiek, met veel plezier hebben de koorzangers de werken ingestudeerd en uitgevoerd. Met medewerking van het Rutterensemble kan deze muzikale uitvoering tot één van de hoogtepunten van het ensemble gerekend worden.

Na een welverdiend applaus was er dan ook een dankwoord voor alle zangers, instrumentalisten en dirigent. En natuurlijk voor alle vrijwilligers, die voor en achter de schermen er voor zorgden, dat dit concert uitgevoerd kon worden.

Na dit concert zijn de repetities voor de” Vertel Matthäus” meteen gestart. Ook die voeren we uit in  de Maartenskerk en wel op 24 maart om 16.00 uur!


Aankomende evenementen

Lees ook: