°C
zondag 08 september 2024

Volkstuinvereniging: verbetering en verbreding pad Oude Beek Hillegom is noodzakelijk 

foto’s van de volkstuinvereniging, die de gevaarlijke situatie laten zien

Hillegom – Volgens Volkstuinvereniging de Oude Beek is verbreding van het wandel- en fietspad langs de Oude Beek onontkoombaar. Het pad is volgens hen smal en slecht onderhouden. De volkstuinvereniging zegt dat het de laatste jaren steeds drukker wordt op het pad, onder meer omdat het onderdeel uitmaakt van het fietsknooppuntennetwerk. Ook heeft het pad sinds coronatijd een toegenomen populariteit. Het pad niet verbreden en vernieuwen zou leiden tot gevaarlijke situaties, wanneer gebruikers elkaar willen passeren, aldus de volkstuinvereniging.  

Daarmee staan ze lijnrecht tegenover de Vrienden van Oud Hillegom, die aandringen op een beschermde status voor de Oude Beek. De Vrienden zijn bang dat de uitbreidingsplannen van de naastgelegen volkstuinvereniging en de verbreding van het fiets- en wandelpad naast de beek een uniek stukje Hillegoms landschap aantast: https://www.bollenstreekomroep.nl/vrienden-oud-hillegom-willen-beschermde-status-voor-oude-beek/ 

De volkstuinvereniging erkent het belang van het landschap en zegt er alles aan te doen om het te onderhouden en verbeteren. Dat doen ze onder meer door het aanplanten van beuken- en meidoornhagen, waarin patrijzen en andere vogels kunnen schuilen en broeden. Ook verbeteren ze de nu verwaarloosde stukken heg langs de beek.  

Bron: Bollenstreek Omroep –  Marianne Abels

Aankomende evenementen

Lees ook: