°C
zondag 08 september 2024

CV Hillegom organiseert eerste officiële Hillegomse kindercarnavalsoptocht

Hillegom – Al een aantal jaar is het een hoogtepunt in Hillegom tijdens het carnavalsweekend, de Kinderoptocht door de winkelstraat. Dankzij de verleende vergunning kan de Kinderoptocht dit jaar óók carnavalskarren van bevriende verenigingen uit de streek ontvangen, hierdoor zal het feest groter zijn dan voorheen.

Vanaf 9:30 uur zullen de carnavalskarren opgesteld staan in de Molenstraat. CVHillegom nodigt alle kinderen rond 10:11 uur uit zodat de Kinderoptocht met kindervriendelijk muziekniveau kan vertrekken. De route is dit jaar over de van Meerbeekstraat richting Jonkheer Mockkade, voorbij de Jumbo richting Meerlaan, Prins Hendrikstraat en terug over de van Meerbeekstraat tot aan Brasserie Bij Daan.

Om voldoende ruimte te behouden zullen verkeersregelaars het verkeer enige tijd moeten omleiden. Voor het passeren van de carnavalskarren is het dan ook van belang tussen 9:30 uur en 11:00 uur geen auto’s te parkeren op de rijbanen.

De Hillegomse carnavalskarren van CVHillegom en Gebroeders Pils zullen tijdens het carnavalsweekend ook meerijden tijdens de optochten in Noordwijk, Lisse, Sassenheim en de Zilk. Verder organiseert CVHillegom een kleurwedstrijd en bezoekt het Prinsenpaar met een delegatie Raadsleden ouderen bij HOZO om ook hen een feestelijk carnavalsweekend te bezorgen.

Aankomende evenementen

Lees ook: