°C
zondag 08 september 2024

Expositie Ton Schulten bij de Kunstuitleen

Hillegom – Heel Nederland trekt naar Twenteland toe om het werk van Ton Schulten te bewonderen. Nu is de kans en hoef je niet zo ver te reizen want Twente is nu in de Bollenstreek. Voor het eerst organiseert de Kunstuitleen een expositie van verschillende kunstwerken van de bekende kunstenaar Ton Schulten. De expositie toont zeefdrukken en zelfs enkele originele schilderijen.

Ton Schulten ( 25 april 1938) is een Nederlands schilder en werkt in zijn geboorteplaats Ootmarsum, waar ook ‘Museum Ton Schulten’ is gevestigd dat een overzicht van zijn werk biedt.

Vrijdagmiddag 1 maart om 15.00 uur verzorgt kunsthistoricus Kees Noordermeer een lezing over de verschillende vormen van landschapsschilderkunst. Dit is voor veel kunstenaars een favoriet thema in hun werk. Zo ook bij de geëxposeerde werken van Ton Schulten, waar dan ook dieper op ingegaan wordt. De expositie “Ton Schulten” wordt met deze lezing geopend, en is tot 20 april te bezichtigen in de expositieruimte van de galerie.

Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een heel speciaal welkomstgeschenk van Ton Schulten klaar liggen voor alle nieuwe leden.

Meer informatie over de lezing, expositie, welkomstgeschenk, workshop “Schilderen a la Ton Schulten”, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: