°C
zondag 08 september 2024

Projecten gezocht voor Kindergemeenteraad

Hillegom – Op dinsdag 2 april 2024 vindt de vijfde Kindergemeenteraad in Hillegom plaats. Voor deze Kindergemeenteraad is de gemeente op zoek naar projecten. Maatschappelijke organisaties en verenigingen van Hillegom kunnen hiervoor projecten indienen, waaruit de Kindergemeenteraad kan kiezen. De ingediende projecten moeten ten goede komen aan de Hillegomse samenleving en mogen maximaal € 2.000 kosten.

Project indienen kan via de griffie
Verenigingen of organisaties die een project willen indienen of vragen hierover hebben, kunnen contact opnemen de griffie, via e-mailadres griffie@hillegom.nl. Plannen indienen kan tot en met 29 februari 2024.

De Kindergemeenteraad
Dit jaar bestaat de Kindergemeenteraad uit leerlingen van de Daltonschool, het IKC Vossepark en de Fontijn. De leerlingen van deze drie basisscholen uit Hillegom besluiten welke organisatie het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget van € 2.000 euro ontvangt om het voorgestelde project uit te voeren. Vóór de kinderraadsvergadering hebben de groep 8 leerlingen op school twee keer les gehad van raadsleden. Deze lessen gingen over lokale politiek, de kunst van het debatteren en hoe de gemeenteraad werkt. Per school kiezen de leerlingen projecten uit die zij verdedigen in de Kindergemeenteraad.

Aankomende evenementen

Lees ook: