°C
zondag 08 september 2024

Excursie naar buitenplaats De Hartekamp

Hillegom – Liefhebbers van geschiedenis en natuur zijn op zaterdag 2 maart welkom om samen met de Vrienden van Oud Hillegom een unieke excursie te ondernemen naar de buitenplaats De Hartekamp in Heemstede. Deze historische buitenplaats, die haar oorsprong vindt in de 17de eeuw, huisvest sinds 1952 de zorginstelling De Hartekamp Groep.

De excursie biedt een zeldzame kans om zowel het zorgvuldig gerestaureerde hoofdhuis als de historische orangerie, beide erkende monumenten, te bewonderen. De Hartekamp, bekend om haar rijke geschiedenis, vormt een perfecte combinatie van cultuur en natuur.

Gedurende de wandeling zullen deskundige gidsen de deelnemers meenemen op een reis door de tijd. Zij zullen verhalen en feiten delen over de boeiende historie van De Hartekamp, terwijl de bezoekers genieten van de prachtige vergezichten van het landgoed. De tuinen, gelegen tussen de Herenweg en de Leidsevaart, zijn een harmonische mix van Franse formele tuinaanleg en Engelse landschapsstijl, waarbij in het voorjaar de stinsenplanten in volle bloei staan.

De excursie start om 13.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Verzamelpunt is bij de Orangerie, waar parkeergelegenheid beschikbaar is voor zowel auto’s als fietsen. Let op: deelname is beperkt tot 30 personen en aanmelding vooraf is vereist. Dit kan via e-mail: info@vriendenvanoudhillegom.nl of door een briefje te sturen naar Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, Hillegom.

Voor een bedrag van € 3,00 per persoon – te voldoen bij aanvang van de wandeling en alleen contant – kunt u deelnemen aan deze unieke ervaring. Na afloop is er gelegenheid om in de Orangerie iets te nuttigen, voor eigen rekening. Mis deze kans niet om een stukje verborgen geschiedenis van Heemstede te ontdekken met de Vrienden van Oud Hillegom!

Aankomende evenementen

Lees ook: