°C
zondag 08 september 2024

Twan Altorf wint twee etappes in de Transcordilleras in Colombia

Vanaf 11 t/m 18 februari werd in Colombia de Transcordilleras gereden, een bikepacking race over 8 etappes dwars door de Andes. Tijdens deze race moest 1030 km en meer dan 21.000 hoogtemeters worden betwist over voornamelijk gravelwegen. De deelnemers moesten zelf hun spullen vervoeren en bij pech zelf hun fiets repareren. In de hitte van Colombia een enorme uitdaging om alleen al te finishen.

Aan de start stonden gravelprofessionals uit o.a. Colombia, America en Canada en ook o.a. Annemiek van Vleuten en Iris Slappendel.

De nog jonge Twan Altorf (22jr) uit Hillegom wist maar liefst 2 etappes te winnen. Hij was vooral sterk in de etappes die bergop finishten. Zo won hij etappe 5, De Koninginnenenetappe van 162 km van Puerto Berrío naar Guatapé met maar liefst 4.069 hoogtemeters. Tijdens de etappe was hij gevallen, maar ondanks deze val wist hij een voorsprong van 3 minuten vast te houden.

Op vrijdag stond er een korte etappe op het programma van Fredonia naar Jericó een rit van 73 km. maar wel met een gravelklim van 40 km naar de finish.

Twan kwam uiteindelijk voorop te rijden met Griffin Easter (USA), die Twan nog probeerde te lossen op de laatste downhill gravelstrook. Het werd een sprint op het scherpst van de snede op een steile klim naar het dorpsplein van Jericó, die Twan in zijn voordeel naar zich toe wist te trekken.

In de einduitslag werd Twan 7e overall, de winst ging naar de Amerikaan Griffin Easter. Van de ca 80 deelnemers behaalden 39 de eindstreep.

Aankomende evenementen

Lees ook: