°C
zondag 08 september 2024

Cursus Start2Run en Start2Walk

Hillegom – De Hillegomse sportvereniging SIB-Loopcollectief organiseert dit voorjaar een cursus voor de beginnende hardlopers en een voor beginnende wandelaars. Samen je conditie opbouwen onder het motto: alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Start2Run
Hardlopen is voor iedereen, maar hoe begin je en hoe voorkom je blessures? Start2Run is voor de startende hardloper. Met een uitgekiend programma en een gedegen opbouw bouw je je conditie in 13 weken op .

Hardlooptechniek, oefeningen, persoonlijk advies en een gedoseerd programma gaan daarbij hand in hand. Twee maal per week train je met de groep en een keer per week loop je zelfstandig. Als je de trainingen regelmatig volgt, ben je na 13 weken in staat om 5 km of 30 minuten hard te lopen. De cursus wordt gezamenlijk afgesloten met een half uur onafgebroken lopen.

Start2walk
Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Het is een sportieve bewegingsvorm  die in groepsverband wordt beoefend en veel plezier en voldoening geeft.  De Start2Walk is een cursus van 10 weken voor beginnende wandelaars of voor mensen die het wandelen na lange tijd weer willen oppakken. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt Start2Walk net iets meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen maar er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

De training is zo opgebouwd dat je na 10 weken in eigen tempo 90 minuten onafgebroken stevig kunt wandelen. Je wandelt twee keer per week en iedere week loop je iets langer.

Waar en wanneer
Beide cursussen beginnen op zaterdag 6 april om 9:00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Op woensdagavond beginnen de trainingen om 19:00 uur. De duinen zijn mooi in alle jaargetijden, dus naast de fysieke inspanning is het altijd genieten van de omgeving en de rust in dit fraaie natuurgebied.

Voor meer informatie en inschrijving:
www.sibloopcollectief.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: