°C
donderdag 19 september 2024

Opening Heemtuin op 7 april – kom daslook plukken

Foto: Naomi van der Luit

Hillegom – Zondagmiddag 7 april gaat de Heemtuin weer open. De Heemtuin is in de maanden april tot en met september open op zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur en maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 16.00 uur. De heemtuin werd meer dan zeventig jaar geleden ingericht als een particulier landgoed van de welgestelde Hillegomse familie Schulte Küperjans. Halverwege de jaren 80 heeft deze familie de tuin overgedragen aan de gemeente. Hiermee kregen de inwoners van Hillegom een schitterende achtertuin. De Heemtuin ligt aan de Couperuswende in Hillegom.

De Heemtuin bestaat deels uit bos, dat rijk is aan voorjaarsbloeiers en stinzenplanten. Centraal ligt een grote vijver waar al vele jaren roodwangschildpadden verblijven. Vrijwilligers houden de begroeiing in toom waar dat nodig is. Nu hebben zij daarbij uw hulp nodig voor het plukken van daslook.

Kom zondag 7 april daslook plukken
De daslook, een eetbare plant, groeit uitbundig en neemt plek in van andere voorjaarsbloeiers. Kookt u graag en wilt u weleens een recept met daslook uitproberen? Kom dan daslook plukken op zondagmiddag 7 april, van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn begeleiders in de Heemtuin die aanwijzen waar de daslook staat. We plukken alleen de bladeren die vanaf de paden te bereiken zijn, zodat er voldoende planten overblijven. Voor de liefhebbers zullen er ook potjes met daslookplanten voor de eigen tuin verkrijgbaar zijn.

Aankomende evenementen

Lees ook: