°C
donderdag 19 september 2024

Bakkie Cultuur – kunst en cultuur

Hillegom- Wat gebeurt er eigenlijk in ons brein als we onze ogen op een kunstwerk richten en wat gebeurt er als we naar muziek luisteren? Welk effect heeft dans en samen zingen op ons als mens? 

Laat jezelf verwonderen 

Op dinsdag 4 juni van 11.00 – 12.30 uur nemen Nadine Stolk van de Hillegomse Muziekschool en Natalia Warmerdam van Welzijnskompas je graag mee in de wondere wereld van kunst en cultuur. Door zelf te ervaren wat de kracht van kunst en cultuur is. Omdat, zoals een deelnemer van het Muziekatelier vertelt: “samenmuziek maken is een intiem moment. Het creëert een verbinding. Dat ervaar je pas echt wanneer je het zelf meemaakt.”

Tijdens deze bijeenkomst kijken we met elkaar hoe we kunst en cultuur meer met elkaar kunnen inzetten. Denk aan het ophangen van kunst en de tijd nemen om daar eens rustig naar te kijken, het gebruik maken van muziek en samen lieve kunst zoeken en maken. Zodat iedereen kan genieten van de positieve effecten van kunst en cultuur! En de inwoners die samen het Muziekatelier hebben opgericht, komen vertellen over de activiteiten in het atelier en waarom het hen zoveel vreugde brengt.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze bijeenkomst bij te wonen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de positieve effecten van kunst en cultuur, of er iets mee wil doen, is welkom. Dit kan bijvoorbeeld in je eigen straat of buurt zijn, of vanuit een bewonersinitiatief of vereniging.

Uiteraard staat er in de Hillegomse Muziekschool ook een lekker bakkie klaar en sluiten we de bijeenkomst af met een lunch. 

Voor meer informatie en aanmelden

Stuur een mail naar Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl om te laten weten dat je komt of als je nog vragen hebt. Heb je bepaalde dieetwensen? Geef dit dan ook door.

Aankomende evenementen

Lees ook: