°C
maandag 16 september 2024

Hillegom Romantique

Hillegom – Op zondag 7 juli van 13.00 tot 17.00 uur organiseert de Hillegomse Harmonie Kapel (HHK) voor de 6de keer Hillegom Romantique. Tijdens dit festival ga je als bezoeker terug naar de tijd van de romantiek. Met de muziek en kledingstijl van de deelnemers waan je in de populaire Netflixserie Bridgerton. En dat gewoon bij het gemeentehuis van Hillegom.

Hele middag optredens

Om 13.00 uur opent wethouder Karin Hoekstra het culturele evenement. Daarna volgen de hele middag optredens van muziekgezelschappen en koren. Natuurlijk van de Hillegomse Harmonie Kapel. Maar ook Koor Elan, Hillegomse Muziekschool, HHooK (Opleidingsorkest van de HHK), Koor HE en Balletschool Martha de Rijk laten van zich horen en zien. Daarnaast zijn er exposities van ongeveer 15 kunstenaars aangesloten bij Stichting Kunst uit Hillegom. Stichting Vrienden van Oud Hillegom zal rondleidingen verzorgen door het Hof.

Romantische picknick

Tijdens het festival zijn alle deelnemers gekleed in romantische kleding met mooie hoeden. Ook de bezoeker worden uitgenodigd in stijl naar het festival te komen. Met een zelf meegebrachte picknickmand, kleed of stoeltje kun je een plek in het grasveld zoeken. Om zo te genieten de muziek en de heerlijke romantische sfeer! Een drankje van de catering of een lekker ijsje van Chocolaterie Pierre, maken de ervaring compleet. Om 16.40 uur is een grande finale, waarbij alle gezelschappen een gezamenlijk optreden verzorgen.

Het volledige programma is te zien op hillegom-romantique.nl. Bekijk ook onze foto’s van de editie van 2023 en 2022

Aankomende evenementen

Lees ook: