°C
maandag 16 september 2024

Kunstwerk verfraait entree Hillegom

Hillegom – De entree van de Bollenstreek bij Hillegom en Lisse krijgt een opknapbeurt. Met meer en passender groen en drie kunstwerken krijgt de entree van onze gemeente meer uitstraling. De groenwerkzaamheden zijn in de zomer van 2022 al afgerond. Maar op vrijdag 21 juni was het de beurt aan het eerste kunstwerk ‘Earth Pillar’ om positie in te nemen. Dit kunstwerk is geplaatst in de berm bij de kruising N207/N208 Hyacintenlaan.

Identiteit van de streek weergeven

In totaal drie kunstwerken krijgen een plekje langs de N207 en N208. Het doel is om de entree van de Duin- en Bollenstreek herkenbaarder en aantrekkelijker te maken. Er is gezocht naar een manier die de identiteit van de streek weergeeft. De andere twee kunstwerken komen in Lisse. Gezamenlijk vertellen de kunstwerken het verhaal van het gebied. Ook zijn ze een symbolische verwijzing naar de geschiedenis en de verschillende landschapstypen op deze drie locaties.

“Het is een intrigerend idee dat je de aarde omhoog hijst. Dat is wat het kunstwerk laat zien. De verschillende aardlagen onder onze voeten. Je kijkt de diepte in maar het staat gewoon voor je neus”.

kunstcommissie

Kunstwerk Earth Pillar

Het kunstwerk bij de Hyacintenlaan is ontworpen door kunstenaar Rob Sweere en kreeg de naam ‘Earth Pillar’. De locatie was vroeger ook zanderijlandschap. De kenmerkende rechte lijnen komen in het kunstwerk terug. Het ontwerp is ontstaan vanuit het idee om de grond onder onze voeten meer zichtbaar te maken. De verschillende kleuren, hoogten en laagten symboliseren de verschillende aardlagen. Het beeld is sober en vervaardigd met uit de bollenstreek, onder andere van de Silka Kalkzandsteenfabriek.

Het project is gefinancierd vanuit vanuit de Provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland, gemeente Hillegom en gemeente Lisse.

Aankomende evenementen

Lees ook: