°C
maandag 16 september 2024

Hillegomse veteranen ontvangen bijzondere gast

Hillegom – Ieder jaar organiseert gemeente Hillegom een veteranendag. De gemeente organiseert deze dag voor de lokale veteranen uit respect voor hun inzet. Deze Hillegomse veteranendag is altijd één week voor de nationale veteranendag. Op 22 juni waren alle veteranen uitgenodigd in de Watertoren en kregen bezoek van een speciale gast.

Afghanistan veteraan Maaike Hoogewoning

Veteraan Maaike Hoogewoning, winnaar van de witte anjer, is Afghanistanveteraan, militair en operatieassistent. Zij schreef een indrukwekkend boek over haar ervaringen: ‘Oorlog in de operatiekamer’. Nadat burgemeester Arie van Erk iedereen welkom heette, deelde Maaike haar ervaringen tijdens de Afghanistan missie met onze veteranen.

Interactieve informatiepanelen

Maar er was meer; het Nederlands Veteraneninstituut presenteerde interactieve informatiepanelen. Via het scherm konden de aanwezigen een locatie aanklikken. Vervolgens kregen ze gesproken uitleg over de missie(s) in dat specifieke gebied.

Saamhorigheid en waardering

Verbinding tussen veteranen is belangrijk en daar draagt de gemeente graag aan bij. Dit keer ontmoetten de veteranen elkaar in de Wateroren van Hillegom. De dag werd bezocht door 34 genodigden. De sfeer tijdens deze bijeenkomst was zoals altijd saamhorig en de waardering voor deze dag is altijd groot. Vooral de ervaringen van Maaike Hoogewoning maakten een grote indruk . Traditiegetrouw sloten de aanwezigen de Hillegomse veteranendag af met een ‘Blauwe Hap’.

Aankomende evenementen

Lees ook: