°C
maandag 16 september 2024

Pasgeboren reekalfjes gered van maaimachine

Hillegom – Johan Verschoor van Fa. A.T. Zeestraten vond in de vroege ochtend voor het maaien pasgeboren reekalfjes in zijn maaiveld. Hij spoorde deze op met behulp van een drone met warmtebeeld. De pasgeboren reekalfjes zijn kleiner dan een haas en zo goed verstopt dat ze over het hoofd gezien worden. Door eerst het veld met een drone te controleren, redde Johan de reekalfjes en veilig kon hij ze een veilige plek geven.

Boeren kiezen moderne aanpak

De maand juni is voor veel boeren een drukke maand. Het is namelijk de tijd om gras te maaien. Maar tijdens het maaien moeten boeren goed opletten! Er zitten veel jonge hazen, reeën en weidevogels verstopt in het veld. Steeds meer boeren kiezen daarom voor een moderne aanpak om deze dieren te beschermen: ze gebruiken drones om het terrein te verkennen en zo de kwetsbare dieren te spotten.

Dialoog voor duurzame toekomst

LTO Noord Duin -en Bollenstreek vindt het belangrijk om het verhaal van boeren en kwekers zoals Johan in de regio te vertellen. “We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samen werken aan een duurzame toekomst waarbij productie en natuurbescherming hand in hand gaan”, aldus de branchevereniging.

Aankomende evenementen

Lees ook: