°C
maandag 16 september 2024

Samen Muziek Maken

Hillegom – Zaterdag 29 juni was de zomerpresentatie bij de Hillegomse Muziekschool, een middag vol muziek om het schooljaar mee af te sluiten. Het thema van de zomerpresentatie was: Samen Muziek Maken.

Samenspeelmaand

Het schooljaar van de Hillegomse Muziekschool wordt al een aantal jaar afgesloten met de samenspeelmaand. Dit is een project waar alle leerlingen aan mee kunnen doen. Er ontstaan in deze maand verschillende lesgroepen voor en door leerlingen. De afgelopen weken waren er dus veel meer groepslessen dan individuele lessen. Leerlingen hebben het hele jaar door van alles geleerd en krijgen in de samenspeellessen de kans om andere dingen te leren. Zoals luisteren naar elkaar tijdens het spelen, kijken naar een dirigent, samen oefenen, maar ook dingen leren over andere muziekinstrumenten.

Zomerpresentatie

Zaterdag werd deze samenspeelmaand afgesloten met een Zomerpresentatie. Wethouder Karin Hoekstra was aanwezig om dit mini muziekfestival te openen. Nog voordat de eerste muziek klonk, was het podium vrij voor een aantal leerlingen dat afgelopen weken een muziekdiploma behaalde. Zij kregen hun diploma uitgereikt door de wethouder, een bijzonder moment voor de leerlingen.

Gelegenheidsorkest

De muzikale aftrap volgde met een optreden van een pop-uporkest dat onder leiding van docente Alice het bekende nummer Summertime van Gershwin speelde. Het publiek zong gezellig mee en genoot van dit gelegenheidsorkest. Docenten hadden samen met de leerlingen een heel mooi en afwisselend programma gemaakt met buitenoptredens in de fietsenstalling van de muziekschool en wat kleinere binnenoptredens in één van de muzieklokalen.

Muziekactiviteiten in de zomervakantie

Ook in de zomervakantie zijn er allerlei muziekactiviteiten in en om de muziekschool. Zowel voor ervaren muzikanten als voor zeer beginnende of zelfs onervaren muzikanten. Kijk op www.hillegomsemuziekschool.nl voor meer informatie.

Aankomende evenementen

Lees ook: