°C
maandag 16 september 2024

Schoolvoetbaltoernooi groot succes

Hillegom – Op woensdagmiddag 12 en 19 juni streden Hillegomse kinderen uit respectievelijk de groepen 5/6 en groepen 7/8 van de basisscholen De Fontein, Daltonschool, Johannesschool, De Giraf en IKC Vossepark tegen elkaar in het Hillegomse Schoolvoetbaltoernooi.

De meeste deelnemers kwamen rechtstreeks uit school. Met veel enthousiasme en zin in het lijf werden de spelers op de zonovergoten middagen ontvangen op het terrein van SV Hillegom. Daar kreeg elk team een tas met het wedstrijdschema, een vaantje voor deelname en enige kleine versnaperingen. Nadat iedereen zijn plek op het veld had gevonden kon de poulefase van start gaan.

Skill Games

Het was een druk programma voor de strijders, maar ze lieten het er niet bij zitten. De meeste kinderen namen zelfs nog de tijd om tussen de wedstrijden door deel te nemen aan de Skill Games. Daar konden ze hun skills tonen door punten te schieten, hoog te houden en werd er een prijs uitgereikt voor het “Clubkledingwinkel” hardste schot. Deze prijzen zijn gewonnen door Lucas, Jens en Noa. En alsof dat nog niet genoeg was, gingen de prijzen voor de beste teamnaam naar de Hillegomse profs en de Winnende Duckies (die zelfs speciale shirt hadden gemaakt). Beide teams wonnen een uur een uur (soccer-)squashen bij Hillegom Squash.

Finales

Na de poulefase speelden de teams nog allemaal de zwaarbevochten kruisfinales en werd aan het eind van de middag in de finales bepaald wie de Wisselbeker en de tweede en derde prijs mee naar school mocht nemen.

Voor de groepen 5/6 is op de derde plaats geëindigd; The Ball Stars van de Giraf De tweede plaats ging naar; The Ballers van de Giraf en De wisselbeker voor de eerste plaats is meegegaan met team FC6a van de Johannesschool.

Voor de groepen 7/8 is op de derde plaats geëindigd; Giraf on Top van de Giraf De tweede plaats ging naar; De Tunnels van de IKC Vossepark en De wisselbeker voor de eerste plaats is meegegaan met team Frikankaas van de Johannesschool.

Grote dank aan de sponsors

Onze grote dank gaat uit naar de sponsors; Clubkledingwinkel.nl, Hillegom Squash en SV Hillegom die de prijzen mogelijk hebben gemaakt, Albert Heijn Hillegom voor de appels, Jonkheer plantencentrum voor de zonnebloemen, Stichting De Zanderijen voor het gebruik van de velden en de KNVB voor de vaantjes! Het toernooi was zo geslaagd dat het volgend jaar weer wordt georganiseerd. Meer informatie over voetbal in Hillegom kun je vinden op www.svhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: