°C
maandag 16 september 2024

Brandweeroefening Huttenbouw

Hillegom – Zoals ieder jaar zou de brandweer van Hillegom op de slaapavond van de Huttenbouw een bezoekje brengen aan het huttendorp. De vele regenval had de organisatie op dinsdag echter doen besluiten om rond een uur of drie het programma voor de rest van de dag te schrappen.

Hoewel de teleurstelling bij veel deelnemers begrijpelijkerwijs groot was, bood dit de brandweer wel een uitgelezen kans om een oefening uit te voeren. De situatie van de oefening was dat twee kleine deelnemers van de huttenbouw het koud hadden gekregen en een vuurtje maakten in de hut. Nadat deze vlam vatte, besloot een van de vrijwilligers een naastgelegen hut weg te halen met de shovel om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Later bleek dat in beide hutten nog mensen waren. De brandweermannen waren het vuur snel meester en beide slachtoffers werden ongedeerd in veiligheid gebracht.

Naast een mooie oefening voor Brandweer Hillegom, was het ook voor de organisatie van de Huttenbouw interessant om eens mee te maken hoe de brandweer in geval van een calamiteit te werk zou gaan.

Aankomende evenementen

Lees ook: