°C
maandag 16 september 2024

Open Monumentendag

Hillegom – Op zaterdag 14 september wordt de Open Monumentendag wederom in Hillegom gehouden. Tijdens Open Monumentendag openen diverse cultuurhistorische gebouwen de deuren en wordt je  in contact gebracht met het monumentale erfgoed in Hillegom. Het thema dit jaar is ‘routes, netwerken en verbindingen’.

Stichting Vrienden van Oud Hillegom opent hiervoor Kwekerij Veelzorg, , Stationsweg 131. U bent van 10.00 – 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen  in onze schatkamer waar fotoboeken ter inzagen liggen, u kennis kunt maken met onze beeldbank en diverse Hillegoms items kan aanschaffen. Herleef Oud Hillegom met al zijn prachtige panden tijdens de getoonde film/presentatie en ervaar zelf hoe fraai vele oude elementen bewaard zijn gebleven. Kom ook een kijkje nemen in het huis van de verbouwde bollenschuur naast Kwekerij Veelzorg die de bewoners speciaal voor deze gelegenheid openstellen.

Voor de kinderen (tot 6 jaar & 6-12 jaar)  is er in en rondom de Holkamer een puzzeltocht  met na afloop een klein aandenken. Het volledige programma van Open Monumentendag is terug te vinden op de website: www.cultureelnajaar.nl. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Aankomende evenementen

Lees ook: