°C
maandag 16 september 2024

Cursus ‘Politiek Actief’ in Hillegom

Foto: Nico Kors

Hillegom – Op woensdag 2 oktober start in Hillegom de cursus ‘Politiek Actief’. Tijdens drie avonden krijgen de deelnemers informatie over de belangrijkste aspecten van het gemeentebestuur en vertellen raadsleden over hun ervaringen. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeentelijke politiek. In de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat doet een gemeente? Hoe neemt de gemeente beslissingen? Wat doet een raadslid en hoe kan ik meedoen?

Het programma

Eerste bijeenkomst: introductie en kennismaking

•          Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?

•          Verkiezingen en politieke partijen

Tweede bijeenkomst: de gemeente

•          Hoe werkt de gemeente?

•          De besluitvorming binnen de gemeente

•          Hoe doe je als inwoner mee?

Derde bijeenkomst: de gemeenteraad

•          Taken en rollen van de gemeenteraad

•          Moties of amendementen

•          Speeddates met raadsleden

Praktische informatie en aanmelden

De cursusavonden zijn op 2, 9 en 16 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur. De cursus is bedoeld voor inwoners uit Hillegom van 16 jaar of ouder. Er is plek voor 25 deelnemers aan de cursus. Deelname is op volgorde van aanmelding. Als de cursus vol is, plaatsen we mensen op de wachtlijst. Half september horen de deelnemers of ze kunnen deelnemen of op de wachtlijst staan.

Aanmelden is gratis en kan via https://tinyurl.com/politiekactiefhillegom2024. De avonden zijn in de raadzaal in Hillegom, Hoofdstraat 115, ingang via de publieksbalie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met de griffie: griffie@hillegom.nl. Meer informatie over de gemeenteraad is te vinden op: https://gemeenteraad.hillegom.nl. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtstaat. Meer informatie over ProDemos staat op: www.prodemos.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: