°C
woensdag 18 september 2024

Gratis introductiecursus en Oriëntatieloop

Hillegom – Ben je toe aan een nieuwe uitdaging die jou zowel fysiek als mentaal prikkelt? Zo ja, dan is oriëntatielopen echt iets voor jou. SIB-Loopcollectief biedt op 21 en 28 september een gratis introductiecursus en oriëntatieloop aan voor geïnteresseerden.

Wat is oriëntatielopen?
Oriëntatielopen is een uitdagende sport: het doel is om een route langs controlepunten zo snel mogelijk af te leggen. Je kiest je eigen weg met behulp van kaart en kompas! De kaart is een gedetailleerde kaart van het gebied waarin de loop wordt gehouden. De route is aan de hand van controlepunten op de kaart aangegeven. Deze controlepunten staan altijd op markante punten zoals bij een bankje, een kruising van paden of op een hoekpunt van een bos. Het is de bedoeling dat je als loper of wandelaar je eigen route bepaalt, zolang je de controlepunten maar in de juiste volgorde vindt.

Wat maakt het zo leuk?
Er is een aantal redenen waarom het leuk is om aan oriëntatielopen mee te doen:

  1. Je moet niet alleen kunnen hardlopen of wandelen, maar ook een beetje kunnen navigeren. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen je lichaam traint maar ook je hersenen moet laten werken.
  2. Oriëntatielopen is een bijzondere manier om de natuur te verkennen. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen, en je leert de omgeving op een hele andere manier kennen.
  3. Oriëntatielopen is een hardloop- en wandelsport waarbij ook in een bepaalde mate een competitie-element aanwezig is.

Meedoen met oriënteringslopen bij SIB?
Op zaterdag 21 september kun je meedoen aan de introductiecursus voorafgaand aan de oriëntatieloop op 28 september. Tijdens een introductiecursus leer je de basisprincipes van oriëntatielopen, zoals het lezen van een kaart en het gebruik van een kompas. We lopen beide dagen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk, Joppenweg 1. We starten om 9:00 uur en eindigen rond 11:00 uur

Aanmelden
Oriënteringslopen is een sport die voor iedereen geschikt is. Het is een leuke, uitdagende sport die je de mogelijkheid biedt om de natuur op een unieke manier te verkennen. Als je door dit artikel geïnteresseerd bent geraakt en deel wilt nemen, meld je dan aan door een e-mail met vermelding van je naam en telefoonnummer te sturen naar:
orientatielopen@sibloopcollectief.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: