°C
donderdag 19 september 2024

Preventieve controle op Volt -en Ampèrestraat in Hillegom

Foto: Politie.nl

Hillegom – De gemeente Hillegom heeft op dinsdag 17 september 2024 panden en ondernemers aan de Volt -en Ampèrestraat in Hillegom bezocht en gecontroleerd. Deze controles zijn bedoeld om op tijd eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen tijdens de controle. De ondernemers waren zeer meewerkend en stonden open voor deze vorm van preventieve controle.

Er is uitleg gegeven waarom wij deze controles doen en aangegeven hoe zij eventuele misstanden kunnen melden. Een veilig ondernemersklimaat is belangrijk.

Controles

De samenwerkende partners houden regelmatig controles in panden en bedrijven. Deze acties kondigen we van tevoren niet aan. We willen hiermee nagaan of eigenaren en huurders zich aan de regels houden. Een controle hoeft dus niet te betekenen dat er iets niet in orde is. Controles kunnen gericht (op basis van signalen) of preventief worden uitgevoerd. Deze controles kunnen plaatsvinden op ieder bedrijventerrein en/of pand binnen het werkgebied van HLTsamen (Hillegom, Lisse en Teylingen). Gelukkig gaat het er in veel panden en bedrijven veilig en gezond aan toe. Door goed controleren willen we dit zo houden. Als we wel misstanden zien, dan pakken we ze aan. Hiermee gaan we samen georganiseerde criminaliteit tegen en houden we onze gemeenten veilig.

Schouder aan schouder

De buurtgemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen werken schouder aan schouder met de politie en het Openbaar Ministerie. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), bouw- en woningtoezicht en andere partners, zoals de Belastingdienst, Omgevingsdienst en brandweer, kunnen worden betrokken.

We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeente veilig.

Ziet u dingen die niet kloppen?

Meld het ons! Uw melding kan het verschil maken. Want ieder stukje informatie kan helpen eventuele misstanden tegen te gaan.

Melden kan via de politie: 0900 – 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000: www.meldmisdaadanoniem.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: