°C
vrijdag 18 oktober 2024

Activiteiten rond Wereld Alzheimerdag

Hillegom – 21 september is door de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Alzheimerdag. Een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan de ziekte dementie. Dit jaar is het thema Samen in Beweging. De werkgroep Dementievriendelijk Hillegom organiseert in samenwerking met andere organisaties verschillende activiteiten rond Wereld Alzheimerdag voor mensen met dementie en hun omgeving

Dinsdag 24 september 10:30 – 12:30 uur Gezamenlijk sportuurtje
Op sportpark De Zanderij kunnen mensen onder leiding van Koos van der Klugt een uurtje sporten. Het accent ligt op het gezellig samen in beweging zijn, het hoeft niet snel en er hoeven geen topprestaties geleverd te worden.
Na afloop drinken we met elkaar een kop koffie in de kantine.

Woensdag 25 september 10:30 – 12:30 uur Herinneringswandeling
We verzamelen bij de Oude Pomp en daarvandaan neemt José van Dril van Vrienden van Oud Hillegom ons mee langs bijzondere gebouwen in de Hoofdstraat. Met behulp van foto’s van hoe het vroeger was halen we herinneringen op. Na afloop drinken we koffie met gebak bij Villa Flora.
Omdat deze groep niet al te groot kan zijn is aanmelden gewenst via telefoonnummer 06 23 28 12 33 of per e-mail: dementievriendelijkhillegom@gmail.com
Heeft u tijdens de wandeling wat extra ondersteuning nodig geeft u dat gelijk aan want er zijn mensen van SIB -Loopcollectief beschikbaar.

Donderdag 26 september 14:00 – 16:30 uur Film: Kapsalon Romy
Iedere eerste donderdag van de maand vertoont de Kulturele Raad een film. Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag openen ze het seizoen met deze extra film die gratis toegankelijk is. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een hapje.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen.

Aankomende evenementen

Lees ook: