°C
vrijdag 18 oktober 2024

SIB-loopcollectief bestaat 35 jaar

Hillegom – Dit jaar viert SIB -Loopcollectief zijn 35 jaar bestaan. Ontstaan vanuit een vriendengroep die wekelijks met elkaar ging hardlopen, is SIB ( Samen in Beweging) uitgegroeid tot een vereniging met 200 leden. De leeftijd van de leden varieert van 30 tot 84 jaar. Onze club is gezellig, laagdrempelig, veilig en recreatief, aldus voorzitter Marion van der Helm. Het gaat ons niet om het leveren van topprestaties, het sociale aspect is belangrijk. Ons motto is: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Zes dagen per week kunnen leden deelnemen aan verschillende activiteiten: hardlopen, sportief wandelen, Running Bootcamp en Oriëntatielopen. Een veelzijdig aanbod dus voor iedereen die in beweging wil blijven. In de zomermaanden vinden alle trainingen plaats in de Amsterdamse waterleidingduinen, ingang de Zilk. In de winter starten de avondtrainingen op de hardloopbaan bij SV Hillegom.

Doordat de activiteiten buiten plaatsvinden heeft SIB geen clubgebouw waardoor de contributie laag kan blijven (€ 40,00 per half jaar). Mensen met een minimum inkomen kunnen een aanvraag doen bij het Sport en Cultuurfonds van de gemeente. Dat het sociale aspect belangrijk is blijkt wel uit de verschillende activiteiten die tijdens dit jubileumjaar worden georganiseerd voor de leden, zoals een boswachtersloop met na afloop een optreden van de hoornblazers bij het Panneland, een Estafetteloop in het Keukenhofbos, een loopevenement op de Utrechtse Heuvelrug en natuurlijk een groot feest voor de leden.

Aankomende evenementen

Lees ook: