°C
vrijdag 18 oktober 2024

HOZO neemt ontmoetingscentrum Bollenstroom over  

Hillegom – HOZO heeft een intentieovereenkomst ondertekend om per 1 januari 2025 het ontmoetingscentrum Bollenstroom in Hillegom over te nemen van Zorgbalans. De overeenkomst is op 1 oktober ondertekend door Esther van der Wielen, adjunct-directeur wijkzorg van Zorgbalans, en Daniëlle van Veen, bestuurder van HOZO.

De overname van de Bollenstroom past binnen de missie van HOZO om ouderen in Hillegom op een zo zelfredzaam en aangenaam mogelijke manier te ondersteunen, door een divers aanbod van dagbesteding te bieden. De Bollenstroom richt zich specifiek op ouderen met dementie en beginnend regieverlies, maar biedt ook een plek aan ouderen die onder begeleiding actief blijven, de vrij-buiters groep. Zorgbalans heeft eerder dit jaar besloten om de locatie per 31 december 2024 te sluiten, wat leidde tot gesprekken met HOZO over een mogelijke doorstart van het ontmoetingscentrum. Na maanden van overleg hebben beide partijen overeenstemming bereikt. 

HOZO ziet de overname als een kans om het gevarieerde aanbod van begeleiding voor ouderen in Hillegom te behouden en verder uit te breiden. Dit betekent dat HOZO meer vormen van dagbesteding kan aanbieden en bijdraagt aan hun doel om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen.  

Daarnaast biedt de locatie de mogelijkheid om nog een laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren voor bewoners uit de wijk, gebaseerd op het succesvolle concept van ‘Het Stekkie’ in Bloemswaard. 

De gemeente Hillegom ondersteunt de intentie van HOZO voor de overname van de activiteiten van de Bollenstroom. Vanaf heden kunnen nieuwe cliënten zich weer aanmelden voor dagbesteding bij de Bollenstroom. De locatie blijft tot het einde van het jaar functioneren onder Zorgbalans, waarna HOZO vanaf 1 januari 2025 de begeleiding zal overnemen. Ook medewerkers en vrijwilligers van de Bollenstroom krijgen de mogelijkheid om over te stappen naar HOZO, zodat er voor de cliënten zo min mogelijk verandert. De locatie krijgt een nieuwe naam, die op een later moment bekend zal worden gemaakt. 

Aankomende evenementen

Lees ook: