°C
vrijdag 18 oktober 2024

Speeltuin Weerestein zet zich in voor natuur en omgeving

Hillegom — De kinderen van speeltuin Weerestein hebben een inspirerende stap gezet door een nieuwe club op te richten die zich inzet voor de natuur en hun omgeving. Onder begeleiding van een bestuurslid van de speeltuin komen de jonge leden één keer per maand samen om hun eigen initiatieven te bedenken en uit te voeren. Alles wordt door de kinderen zelf georganiseerd en uitgevoerd, wat hun betrokkenheid en creativiteit benadrukt.

Tijdens hun eerste bijeenkomst hebben de kinderen direct actie ondernomen door contact op te nemen met afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden, dat bereid was langs te komen voor een leerzame presentatie en het uitdelen van materialen. Gewapend met deze kennis en tools zijn de kinderen daarna in en rondom de speeltuin aan de slag gegaan om zwerfafval te verzamelen. Meerlanden heeft extra afvalprikspullen achtergelaten zodat de kinderen dit in de toekomst vaker kunnen doen.

De club zit boordevol creatieve plannen. Zo staat er al een verzamelactie gepland voor de Jane Goodall Foundation, waarbij iedereen zijn oude mobiele telefoons kan inleveren bij de speeltuin. Daarnaast kijken de kinderen ernaar uit om een spreker van het Wereld Natuur Fonds (WWF) te verwelkomen, zodra ze samen een onderwerp hebben gekozen waar ze meer over willen leren.

Nog plekken beschikbaar voor jonge natuurhelden

De club neemt hun missie serieus en is op zoek naar nog een paar gemotiveerde kinderen tussen de 7 en 9 jaar oud om zich bij hen aan te sluiten. Kinderen die van natuur en duurzaamheid houden, kunnen zich aanmelden via Evan op dawn@weerestein.nl.

Over speeltuin Weerestein

Speeltuin Weerestein is een plek waar kinderen niet alleen samen kunnen spelen, maar ook leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving. Met deze nieuwe natuurclub laten de kinderen zien dat zelfs de jongste generatie een verschil kan maken in hun buurt.

Contactinformatie:
Email: dawn@weerestein.nl
Website: www.speeltuinweerestein.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: