°C
dinsdag 22 oktober 2024

Wonen in Hillegom, nu en in de Toekomst

Hillegom – Op 28 maart 2024 heeft de gemeenteraad van Hillegom een besluit genomen over het agendapunt “Wonen nu en in de Toekomst”. Het besluit gaat over een gesprek met de Provincie Zuid-Holland om toestemming te krijgen voor het tijdelijk bouwen van een asielopvanglocatie voor 135 personen (Spreidingswet) in combinatie met 400 betaalbare tijdelijke flexwoningen voor met name Hillegomse starters, spoedzoekers, statushouders en Oekraïners. Het gaat om het gebied locatie Pastoorslaan Zuid op ongeveer 2,5 – 3 hectare van in totaal 22.

Lees ook: Flexwoningen op bollengrond blijft heet hangijzer.

Inmiddels heeft het college een brief van de Provincie ontvangen waarin staat aan welke voorwaarden de aanvraag zou moeten voldoen. Een belangrijke eis van de Provincie is dat zowel de asielopvang als de flexwoningen op één locatie komen (maximaal 3 hectare). Bovendien heeft de Provincie aangegeven dat er bij goedkeuring in ieder geval 175 asielzoekers moeten worden opgevangen. De reactie van de Provincie wijkt af van de vraag die wij gesteld hebben.

Waar staan we nu?

Als gemeente staan we voor een aantal brede maatschappelijke opgaven. Daarom is de koppeling tussen asielopvang én flexwoningen, voor het college echt een harde eis.

De gesprekken met de Provincie Zuid-Holland over de voorwaarden vragen hierdoor meer tijd dan gedacht. In november wordt meer duidelijkheid verwacht. In de raadscommissie van november en de raadsvergadering van december verwacht het college met een voorstel te komen.

Aankomende evenementen

Lees ook: