°C
dinsdag 22 oktober 2024

Kunstwedstrijd

Hillegom – In 2025 bestaat de Stichting Vrienden van Oud Hillegom 35 jaar. Als een van de activiteiten van dit jubileum organiseert de Stichting een kunstwedstrijd waaraan iedereen mee mag doen. Deze wedstrijd start tijdens de Vriendenavond op 8 november 2024 en duurt tot oktober 2025. De wedstrijd is gebaseerd op het televisieprogramma De Nieuwe Vermeer dat in 2023 door Omroep MAX is uitgezonden.

Tijdens de Vriendenavond wordt een presentatie gegeven over de Kunstwedstrijd. Dan maken de vrienden bekend wat het onderwerp van de wedstrijd is en waaraan het kunstwerk moet voldoen. Iedereen mag met zijn eigen stijl, materialen en technieken een kunstwerk maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een schilderstuk, tekening, borduurwerk, houtsnijwerk, mozaïek of een kunstwerk van glas-in-lood. Tijdens de presentatie zie je verschillende voorbeelden hiervan. Een voorwaarde is wel dat het kunstwerk aan de wand moet kunnen hangen.

Er zijn twee categorieën, een voor leerlingen van de basisschool en een voor de overige deelnemers. Een jury zal de kunstwerken beoordelen en in beide categorieën een winnaar aanwijzen. Voor de winnaars is een leuke prijs beschikbaar . Tijdens het Cultureel Najaar van 2025 worden de kunstwerken tentoongesteld.

Tijdens de Vriendenavond wordt aangegeven hoe je je voor de wedstrijd kunt inschrijven en wanneer je de kunstwerken kunt inleveren. Let er wel op dat je naam niet op het kunstwerk staat. De jury moet de kunstwerken immers anoniem kunnen beoordelen.

Van de presentatie is een boek gemaakt, waarin u alles nog eens rustig kunt nalezen. Dit boek kunt u na de presentatie vinden op de www.vriendenvanoudhillegom.nl. Een gedrukt exemplaar is tijdens de inloopdagen in de bibliotheek van de Vrienden in te zien. Voor deelname raden wij u aan om de vriendenavond bij De Kulturele Raad op 8 november 20.00 uur bij te wonen.

Aankomende evenementen

Lees ook: