°C
woensdag 23 oktober 2024

Feestelijk afscheid tijdens raadsvergadering

Hillegom – Dinsdagmiddag 22 oktober was er een speciale raadsvergadering in verband met het afscheid van Burgemeester Arie van Erk, die met pensioen gaat. Symbolisch droeg de burgemeester de hamer over, waarna hij een andere plek aan de ronde tafel kreeg.

In diverse speeches hoorden we over zijn enorme inzet en warme betrokkenheid. Wethouder Jan van Rijn overhandigde de burgemeester de Hillegomse Hangkous, als dank voor zijn jarenlange inzet. Nadat de burgemeester zelf nog had gesproken was het tijd de ambtsketting af te leggen. Jan van Rijn kreeg de ketting omgehangen, hij neemt de functie van burgemeester waar, totdat begin november de nieuwe burgemeester zal worden geïnstalleerd.

Na alle speeches was er een muzikale verrassing en kwam Jeffrey Parmentier spelen. Hij wist er in no time een feestje van te maken en zorgde ervoor dat Arie van Erk in polonaise de raadszaal verliet. Beneden wachtte nog een muzikale verrassing, daar stond blaaskapel De Hillegomse hangkousen Arie en zijn vrouw Petra op te wachten. Het echtpaar maakte van de gelegenheid gebruik een dansje te maken. Het gezelschap verliet daarna het gemeentehuis om in hotel Flora het afscheidsfeest voort te zetten.

Bekijk hier de hele fotoreportage

Aankomende evenementen

Lees ook: