°C
zondag 27 oktober 2024

10 jaar Taalklassen in de Duin- en Bollenstreek

Streek – Nieuwkomersschool De Wereld vierde afgelopen woensdag een feestje ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Taalklassen in de Duin- en Bollenstreek. Tien jaar geleden richtte Gerard Gerrits, toenmalig directeur van de Victorschool, de eerste twee taalklassen op. Deze klassen bieden een duurzaam en kwalitatief goed onderwijsaanbod voor nieuwkomers, met als doel door te stromen naar een reguliere basisschool.

Feestdag

Het jubileum is groots gevierd. Leerlingen en het team hebben samen met de Flying Seagulls een fantastische ochtend beleefd, met een spelsessie en een show. Het was een ochtend vol plezier, gelach en geluk. Aan het eind van de (school)dag sloten samenwerkingspartijen zich aan bij de leerlingen en het team. Met z’n allen zongen ze ‘Lang zal de school leven’ in meerdere talen. Aansluitend was er koffie en thee met gebak voor alle genodigden.

Samenwerking met externen

Door de regionale functie werkt De Wereld veel samen met externe partijen in de hele Duin- en Bollenstreek. “Door in verbinding te staan met deze partijen, kunnen we er samen voor zorgen dat onze leerlingen naar school gaan,” vertelt Sandra van Grieken, directeur van Nieuwkomersschool De Wereld. “Daardoor kunnen we bouwen aan een wereld waarin elk kind zich gezien, gehoord en geliefd voelt.”

Aankomende evenementen

Lees ook: